ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΓΙΑ LEGO WEDO 2.0

Τώρα που η χρονιά φτάνει στο τέλος της, η γιορτινή ατμόσφαιρα απλώνεται τριγύρω μας. Έτσι γίνεται και στα γραφεία του RoboCAMP. Όπως οπουδήποτε αλλού, έτσι και εδώ, τα Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά αρχίζουν να εμφανίζονται παντού, αλλά αποφασίσαμε να τα φτιάξουμε με τον δικό μας τρόπο.

Αρχικά, πιστεύουμε ότι τα χειροποίητα διακοσμητικά είναι πιο πολύτιμα και στολίζουν το σπίτι πιο όμορφα από ότι αυτά που αγοράζουμε στα μαγαζιά. Εξάλλου, είμαστε αφοσιωμένοι φαν των LEGO και πιστεύουμε ότι είναι κατάλληλα και για μια εξαιρετική γιορτινή διακόσμηση. Μας ενέπνευσαν να δημιουργήσουμε ένα διακοσμητικό, που κινείται, που θα ταίριαζε με το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα και οποιοσδήποτε θα μπορούσε να το φτιάξει μόνος του. Το ρομπότ μας παρουσιάζει το ταξίδι του Άγιου Βασίλη και των ταράνδων του μέσα από τον έναστρο ουρανό, στο δρόμο τους για να παραδώσουν τα δώρα σε όλα τα φρόνιμα παιδιά.

Για να χτίσετε αυτό το ρομπότ το μόνο που χρειάζεστε είναι: το LEGO WeDo 2.0 (45300) πακέτο, δύο φύλλα χαρτί με φόντο το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη, ψαλίδι και κολλητική ταινία για να κόψετε και να διπλώσετε τον χάρτινο κύλινδρο.

Για να ξεκινήσετε πρέπει να κατεβάσετε τα γραφικά. Μπορείτε να επιλέξετε την πλήρως ζωγραφισμένη εικόνα, την εικόνα που μπορείτε να χρωματίσετε μόνοι σας, ή τo περίγραμμα της εικόνας, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ζωγραφίσετε το δικό σας έλκηθρο του Άγιου Βασίλη και το τοπίο στο οποίο θα πετάει. Όποια γραφικά και να διαλέξετε, πρέπει να εκτυπώσετε δύο αντίγραφα σε σκληρό χαρτί. Ύστερα, μπορείτε να ξεκινήσετε να χτίζετε το διακοσμητικό.

Η λογική πίσω από αυτή την κατασκευή είναι αρκετά απλή. Το μεσαίο κομμάτι είναι τυλιγμένο σε ένα χάρτινο κύλινδρο με το νυχτερινό σκηνικό. Όλη η κατασκευή στέκεται σε μια περιστρεφόμενη βάση (από κάτω μπορείτε να την κολλήσετε στην επιφάνεια με την κολλητική ταινία) και δύο ρόδες, οι οποίες περιστρέφονται στις αντίθετες κατευθύνσεις. Αυτή η λύση κάνει όλο το διακοσμητικό να γυρνάει αργά προς μια κατεύθυνση.  Πάνω από τον χάρτινο κύλινδρο, υπάρχουν τέσσερις βραχίονες, οι οποίοι κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση με την βοήθεια του μηχανισμού με τα γρανάζια. Στην άκρη κάθε βραχίονα, μπορείτε να δείτε έναν από τους χαρακτήρες από το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη. Μαζί αυτά τα στοιχεία δημιουργούν ένα όμορφο εφέ με το έλκηθρο να πετάει ψηλά στον έναστρο ουρανό.

Για να κάνετε την κατασκευή να κινείται, πρέπει να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα, το οποίο θα γυρνάει τον κινητήρα με την σωστή ισχύ και θα τον κάνει να περιστρέφεται προς την σωστή κατεύθυνση. Θα εξηγήσουμε τα πάντα στις οδηγίες παρακάτω.

Το διακοσμητικό είναι τώρα έτοιμο. Μπορείτε να θαυμάσετε τον Άγιο Βασίλη και τους ταράνδους του έτσι όπως ταξιδεύουν μέσα στον ουρανό.

Καλά Χριστούγεννα!

By | 2017-07-18T10:17:09+00:00 December 20, 2016|