ΤΟ ΕΛΚΗΘΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ LEGO MINDSTORMS EV3

Τα Χριστούγεννα είναι και πάλι εδώ! Για να γιορτάσουμε αυτή την χαρούμενη περίοδο, εμείς στο RoboCAMP αποφασίσαμε να μοιραστούμε ένα μικρό δώρο μάζι με όλους εσάς τους λάτρεις του LEGO Mindstorms EV3.

Αν σας αρέσει η ιδέα να προσκαλέσετε το πνεύμα των Χριστουγέννων στον επιστημονικό κόσμο της ρομποτικής, τότε ρίξτε μια ματιά στο καινούργιο μας ρομποτικό μοντέλο – το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη, που αποτελείται από ένα λειτουργικό έλκηθρο, τον Άγιο Βασίλη και δύο από τους αγαπημένους του ταράνδους! Είμαστε σίγουροι ότι θα φαίνεται τέλειο κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας! Για να φτιάξετε την δική σας κατασκευή, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

Το έλκηθρο λειτουργεί με δύο μεγάλους κινητήρες EV3, οι οποίοι κινούν μικρές ρόδες που είναι κρυμμένες και δεν φαίνονται. Ένας μεσαίος κινητήρας κινεί και τους δύο ταράνδους. Τα πόδια τους κινούνται ταυτόχρονα και τα κεφάλια τους ανεβοκατεβαίνουν σε κάποια τυχαία χρονικά διαστήματα.

Για να χτίσετε το έλκθρο του Άγιου Βασίλη ακολουθήστε τις διαδραστικές οδηγίες παρακάτω. Είναι πολλές, αλλά σίγουρα αξίζουν τον κόπο!

Η κατασκευή είναι σχεδιασμένη για να ελέγχεται με το τηλεχειριστήριο υπερύθρων που συνοδεύει το πακέτο LEGO Mindstorms EV3. Για να κατεβάσετε το έτοιμο πρόγραμμα για το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη, απλά πατήστε εδώ.

Καλή διασκέδαση με το ρομπότ!

By | 2017-07-13T11:09:24+00:00 December 2, 2016|