ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΗΣ ΑΥΓΩΝ ΓΙΑ MINDSTORMS EV3

Το Πάσχα είναι μια χαρμόσυνη περίοδος όπου παίρνουμε μέρος σε πολλές εορταστικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερες δραστηριότητες. Η πιο αξιοσημείωτη και διασκεδαστική είναι σίγουρα το βάψιμο των αυγών και η διακόσμηση τους με διαφορετικά, συνήθως πολύ λεπτομερή, σχέδια.

Όπως μάλλον ήδη ξέρετε, στο RoboCAMP, μας αρέσει να βελτιώνουμε κοινές εργασίες σχεδιάζοντας ρομπότ για να κάνουν την δουλειά για εμάς. Εμπνευσμένοι από τις επερχόμενες Πασχαλινές γιορτές, αποφασίσαμε  να διακοσμήσουμε τα αυγά μας με έναν πιο μοντέρνο και αυτοματοποιημένο τρόπο. Έτσι, σκεφτήκαμε την ιδέα για τον Ρομποτικό Διακοσμητή Αυγών για EV3.

Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο που δείχνει μόνο ένα μικρό μέρος από αυτά που μπορεί να πετύχει αυτό το ρομπότ.

 

ΧΤΙΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα LEGO Mindstorms EV3 (31313) πακέτο, ένας ανεξίτηλος μαρκαδόρος (τουλάχιστον ένα χρώμα, αλλά όσο πιο πολλά τόσο το καλύτερο!) και μερικά καλά βρασμένα αυγά. Οι οδηγίες για να χτίσετε τον Ρομποτικό Διακοσμητή Αυγών για EV3 βρίσκονται ακριβώς από κάτω.

Ο Ρομποτικός Διακοσμητής χρησιμοποιεί και τους τρεις κινητήρες του EV3. Ο μεγάλος κινητήρας είναι υπεύθυνος για την λεπτομερή τοποθέτηση του μαρκαδόρου κατά μήκους του αυγού, και ο δεύτερος κινητήρας στριφογυρίζει το αυγό. Ο μεσαίος κινητήρας χρησιμοποιείται για να σηκώνει και να κατεβάζει τον μαρκαδόρο έτσι ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε που θα ζωγραφίζει το ρομπότ πάνω στο αυγό. Η κυριότερη δυσκολία ήταν να χτιστεί ένα ρομπότ το οποίο θα μπορεί να κρατάει αυγά διαφορετικού μεγέθους. Το δικό μας ρομπότ έχει μια ευφυή θήκη, η οποία χρησιμοποιεί ένα λάστιχο ρόδας LEGO για να έχει καλύτερο κράτημα από την μια πλευρά και μια έξυπνη, ρυθμιζόμενη θήκη στην άλλη πλευρά.

Τα προγράμματα που παρέχουμε σας δίνουν την δυνατότητα να διακοσμήσετε τα αυγά σας χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά σχέδια. Μπορείτε να τα συνδυάσετε για να κάνετε τα σχέδια στα αυγά σας μοναδικά! Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το EV3 project με τα τρία προγράμματα.

Καλή διασκέδαση και καλές Πασχαλινές γιορτές!

By | 2017-07-18T16:37:02+00:00 March 31, 2019|